Xerrada

Àngels o robots

amb Eudald Carbonell i Joan-Carles Mèlich
Data
16/11/2022
Horari

A les 19h

Espai
Sala de dalt
Preu
3€ | Personatges de la Beckett gratuït

Qui o què som els humans? Per primera vegada a la història, ens trobem en un moment en el qual la revolució tècnica i científica sembla tenir la capacitat de modificar de manera artificial la nostra identitat i el futur de l’espècie en conjunt. Cap on ens portaran aquests canvis? Ens estem humanitzant o deshumanitzant? Què vol dir ser humà? Ser màquina? Ser Déu? Serem més àngels o més robots? Intentarem respondre a aquestes incògnites amb el filòsof Joan-Carles Mèlich i l’arqueòleg Eudald Carbonell.

Participants

Eudald Carbonell

Arqueòleg català. És doctor en geologia del quaternari per la Universitat Pierre et Marie Curie (1986) i en història per la Universitat de Barcelona (1988). Des de l’any 1999, ocupa la càtedra de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili i actualment és Investigador principal del Grup d’Autoecologia Humana del Quaternari d’aquesta universitat i Investigador de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). El 2009 va rebre el Premi Nacional de Cultura.

Joan-Carles Mèlich

Joan-Carles Mèlich és llicenciat en Filosofia i doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és professor titular de Filosofia de l’Educació en aquesta mateixa universitat. La seva obra es caracteritza per la configuració d’una filosofia de la finitud, en les diverses formes en què aquesta es presenta. S’ha ocupat d’estudiar les situacions-límit, l’expressió simbòlica, mítica i ritual, el sofriment i la memòria a partir dels relats dels supervivents dels camps de concentració, el cos i el desig, així com la qüestió de la contingència, la fragilitat i la vulnerabilitat.

Amb la participació de Joan-Carles Mèlich, filòsof, i Eudald Carbonell, arqueòleg.

Modera: Raül Garrigasait

El cicle de conferències El mite de la identitat està organitzat pel Festival Clàssics.