Xerrada

Arts Escèniques & Intel·ligència artificial: S’estimen? S’atrauen? Es necessiten?

Conversa amb Roberto Fratini, Enric Puig Punyet i l'Obrador de filosofia
Data
15/02/2022
Horari

A les 19h

Espai
Aula 3
Preu
3€ | Personatges de la Beckett gratuït

L’art, amb l’ús de la intel·ligència artificial (IA), hi guanya o hi perd? Es reforça o es veu amenaçat? Són les arts patrimoni exclusiu de la intel·ligència humana o també poden néixer poètiques des de la IA?

La IA es mou entre estadístiques complexes, fórmules matemàtiques i enginyeria, traduint a nombres la informació dels llenguatges que processen. La IA no té experiència sensorial ni emotiva, sinó que s’entrena a través de càlculs numèrics que ens proporcionen informació per després aplicar-la a fi de donar respostes a problemes. Les IA podrien ser un espai d’exploració, eines complexes per a altres formes de creació, una eina en evolució.

Les arts escèniques -com les demés- ja n’estan fent ús; es creen dramatúrgies, robotitzen actuacions, s’hi interactua… Les arts escèniques son també una de les moltes maneres de mirar i de mirar-nos, d’observar el món, de conceptualitzar-lo i, potser fins i tot, de transformar-loAleshores, des d’aquestes mirades, què ens pot oferir la IA?

Proposem una conversa oberta al públic, una parada obligatòria per a l’Obrador de Filosofia abans d’entomar la recta final de la mostra que celebrarem, a la Sala Beckett,  els dies 3, 4 i 5 de maig al voltant de la Intel·ligència Artificial.

Participants

Roberto Fratini

Professor de Dramatúrgia i Teoria de la Dansa a l’Institut del Teatre de Barcelona, al MUET i a d’altres màsters universitaris europeus (FUESCYL de Valladolid, UCL de Louvain, Paolo Grassi de Milà). Col·labora com a dramaturg amb coreògrafs de dansa i directors de teatre contemporani. La seva obra escrita va des de la poesia o l’assaig a la literatura dramàtica.

Enric Puig Punyet

Doctor en filosofia, professor, escriptor i investigador. Amb una àmplia trajectòria al capdavant de projectes de creació i centres artístics com l’Escocesa. Actualment dirigeix el Centre d’Art Santa Mònica. També és autor de nombroses publicacions i articles de pensament i reflexió sobre noves tecnologies, arts i societat.

Amb Roberto Fratini, Enric Puig Punyet i l’Obrador de filosofia