Assajant Godot
A les 18h
10Esperant Godot de Samuel Beckett és una de les obres cabdals de la literatura dramàtica contemporània. Els protagonistes, Vladimir i Estragó, al costat d’un arbre, esperen que arribi Godot. Aquesta situació escènica que forma part del cànon de l’imaginari teatral universal, ha donat lloc a nombroses interpretacions sobre el significat de l’existència humana.
Laura Llevadot, professora de Filosofia Contemporània, i Virgínia Trueba, professora de Filologia Hispànica, establiran un diàleg sobre les dimensions literàries i filosòfiques de l’obra.
Abans d’aquesta xerrada, l’equip de l’espectacle Esperant Godot que s’estrenarà el 27 de novembre a la Beckett, ens convidarà a assistir a un assaig conduït pel director de l’obra, Ferran Utzet.
Laura Llevadot
Professora de Filosofia Contemporània a la Universitat de Barcelona, coordinadora del Màster en Pensament Contemporani i Tradició Clàssica de la mateixa universitat. Va ser impulsora i directora de les dues primeres edicions del Festival de Filosofia Barcelona Pensa (2014-2015). Ha publicat, entre d’altres, Filosofías post-metafísicas: 20 años de Filosofía Francesa Contemporánea (UOC, 2012), Kierkegaard y las artes. Pensar la creación (UOC, 2015), Interpretando Antígona (UOC, 2015), Barcelone pense-t-elle en français? La lisibilité de la philosophie française contemporaine (Paris, 2016) i, recentment, Jacques Derrida: Democràcia i sobirania (2019). Actualment dirigeix la col·lecció en català de Pensament Polític Postfundacional de l’editorial Gedisa.
Virginia Trueba
Professora Titular de Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona des de l’any 2003. Especialitzada en literatura moderna i contemporània, ha investigat sobre qüestions de recepció literària (especialment, amb motiu de la literatura francesa a Espanya en els anys de les avantguardes històriques, d’on sorgeix la publicació Una dècada crítica de literatura francesa a Espanya, 1923-1931), sobre poesia i poètiques del segle XX (amb freqüència en la seva relació amb les arts pictòriques i cinematogràfiques), i sobre la construcció del gènere en l’escriptura de dones. La investigació dels últims anys se centra en l’estudi dels vincles entre poesia i pensament l’època contemporània. En aquest terreny s’ocupa en particular d’autors com Leopoldo María Panero, Olvido García Valdés, Chantal Maillard o Angelica Liddell. També de María Zambrano, de qui ha editat La tumba de Antígona y otros textos sobre el personaje trágico (Càtedra).
Aquesta proposta forma part de Barcelona Pensa, el festival de filosofia de la ciutat de Barcelona que aposta per noves maneres de difondre el pensament amb esperit d’experimentació i recerca.
Organitza Barcelona Pensa i Sala Beckett