Que calli el campanar!
A les 20h
Que calli el campanar! és la posada en escena resultant de la feina feta per l’Obrador de filosofia durant la passada temporada al voltant del debat sobre les identitats col·lectives i el seu vincle amb les identitats individuals. Una realitat que ens envolta i sovint se’ns mostra molt complexa, a voltes contradictòria i promotora de grans polèmiques, que sovint ens porta a etiquetar i simplificar les complexitats socials.
Sinopsi
Els habitants d’un “simpàtic” poblet de muntanya s’embranquen en una acalorada discussió sobre la possibilitat de fer emmudir –d’una vegada per sempre– el campanar de l’església. Aquest serà el pretext perquè cada vilatà faci aflorar la seva complexitat identitària, on la seva singularitat anirà perdent força davant la uniformitat de la identitat col·lectiva de la qual vol formar part. Tradició, dogma, manipulació, progrés, democràcia… aquests són alguns dels ingredients que remouran la consciència dels habitants, fent que passions i raons es mostrin sense embuts.
Com ens afecten aquests conflictes sobre les identitats quan som a dins i en som part? Com ens afecta quan som fora i en som observadors? Hi podem restar indiferents?
Treball col·lectiu creat i interpretat pels components de l’Obrador de Filosofia: Úrsula San Cristóbal, Bea Vilaseca, Andreu Rifé, Miquel Jordà, Albert Reverendo i Jordi Alsina.
Amb la participació de María José Lesmes i Angel Roldán.
En acabar la representació, hi haurà un col·loqui amb els membres de l’Obrador de Filosofia.
Aquesta mostra es va poder veure per primera vegada a la Sala Beckett els passats 29 i 30 de novembre de 2018.