Total hores: 30h (10 sessions)
Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat
L’objectiu del taller és explicar i aplicar el procés de creació d’una ficció televisiva serial. Els alumnes passaran per totes les fases de la creació d’un projecte de sèrie televisiva i, al mateix temps, desenvoluparan la capacitat d’anàlisi d’altres projectes.
Treballarem sobre diversos models: sèries de migdia, sèrie setmanals, websèries… I agafant com a referent produccions de diversos gèneres i àmbits de producció (entre ells, La Riera, Merlí, Vis a vis, The Leftovers, The Killing, Borgen, etc.)
Alguns dels aspectes que es treballaran de manera pràctica són: com desenvolupar l’argument de la sèrie, com han de ser les trames, com treballar els personatges, com estructurar la sèrie (temporalitat, suspens, blocs), el disseny i la creació dels capítols (escaleta i diàleg), la part visual de la ficció (narrar més enllà dels diàlegs) i com fer que la sèrie es produeixi (opcions de producció).
Els alumnes treballaran sobre una idea de sèrie que desenvoluparan al llarg de les deu sessions del curs, amb l’objectiu de tenir com a base un material creatiu consistent.
Llicenciat en Comunicació Audiovisual en l’especialitat de Guió (Universitat Pompeu Fabra, 2003) i en Direcció i Dramatúrgia (Institut del teatre, 2013), treballa com a guionista, com a autor i director teatral i com a docent. També s’ha format en diversos tallers de dramatúrgia amb autors com Javier Daulte, Roland Schimmelpfennig, Falk Richter, Martin Crimp, Carles Batlle o Sergi Belbel entre d’altres.
Com a autor i director de teatre, les obres més importants que ha estrenat són: Les males persones (versió lliure d’Els bandits de Schiller, amb la companyia Parking Shakespeare, 2016), Mata el teu alumne (Sala Flyhard, 2013), Tornem després de la publicitat (Sala Beckett, 2012, dir. Marc Angelet), M de Mortal (TNC, 2010, autor resident del projecte T6), Primaris (Teatre Tantarantana, 2010), Stereo (Teatre Tantarantana, 2009), una dramatúrgia d’Espectres d’Ibsen juntament amb Magda Puyo (Teatre Romea, 2008, dir. Magda Puyo), Tres vint-i-set (Versus Teatre, 2007) i Molta aigua (Sala Beckett, 2007, dir. de Víctor Muñoz i Calafell), entre d’altres.
Com a guionista de televisió, ha treballat en sèries com La Riera (TVC), Ventdelplà (TVC) o Com si fos ahir (TVC). També ha estat coguionista de telefilms com Plou a Barcelona (juntament amb Pau Miró) o 4.000 dones (juntament amb Joaquim Oristrell i Marta Grau).
Com a docent, imparteix classes a l’ESAD Eòlia (Barcelona) i a la Universitat Pompeu Fabra.
Ha guanyat el XXXVIII Premi Born amb Mata el teu alumne i ha estat finalista del Premi Bartrina 2005 amb Finestra a Manhattan.
L’admissió es farà segons valoració del currículum. Els cursos tenen places limitades.
Un cop seleccionat, la reserva de plaça es farà formalitzant l’import del curs.
Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.
Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).