Depassar els límits: el paper de l’actor en el paper
Total hores: 34h
Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat
El director Michael Attenborough i el dramaturg Neil LaBute proposen un taller immersiu per investigar el tradicional triangle creatiu (director-actor-dramaturg) mitjançant una sèrie d’obres breus inèdites concebudes per alliberar la creativitat i ajudar els intèrprets a comprendre i reforçar el seu paper a l’hora de crear un personatge.
Als intèrprets se’ls demanarà que treballin ràpidament en nous monòlegs i escenes i que canviïn de paper en qualsevol moment fins que es creï una fluïdesa en la interpretació. A poc a poc sorgirà un ordre i s’assignaran personatges. Finalment, els intèrprets s’aprendran el text i el representaran davant els seus companys i companyes i el públic convidat l’últim dia del taller.
Del que es tracta és d’alliberar els actors i les actrius d’omplir simplement els buits d’un personatge, tot ajudant-los a aprendre a depassar els límits i, d’aquesta manera, donar-los la capacitat de crear i d’imitar.
Allò individual és el que fa que cada paper sigui especial, i treballarem per incorporar i servir-nos d’aquelles eines especials que cada intèrpret durà al començament de la setmana.
L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett forma part del GREC 2022 Festival de Barcelona.
Michael Attenborough, Comandant de l’Ordre de l’Imperi Britànic (CBE) D Litt, fa 50 anys que treballa com a director teatral. Va ser director adjunt del Mercury Theatre Colchester, a continuació del Leeds Playhouse i finalment del Young Vic Theatre abans de ser nomenat director artístic del Palace Theatre Watford i del Hampstead Theatre. Més endavant va ocupar durant 12 anys el càrrec de director adjunt principal i productor executiu de la Royal Shakespeare Company, de la qual actualment és artista associat honorari, i durant 11 anys el càrrec de director artístic del cèlebre Almeida Theatre de Londres.
El seu treball com a director per compte propi inclou muntatges per al National Theatre, el Royal Court i el Trycicle Theatre de Chichester; i a l’estranger a Dublín, Brisbane, Toronto, Washington i dues vegades a Broadway.
Per la seva feina se li han concedit nombroses distincions i molts dels seus muntatges han passat al West End, culminant amb el Premi a l’Excel·lència de l’International Theatre Institute i el CBE pel seus serveis al teatre.
Ha estat nomenat doctor honoris causa per les Universitats de Leicester, on ostenta el títol de Honorary Distinguished Fellow, i de Sussex, on és professor honorari de llengua anglesa i teatre. És membre del patronat del Belarus Free Theatre, director emèrit de la RADA i director emèrit adjunt del Lyceum Theatre Edinburgh. Recentment va ser nomenat artista associat de l’Arts Educational Trust i mecenes d’Artists In Residence.
Neil LaBute és un dramaturg, director de cinema, guionista i actor nord-americà. És molt conegut per l’obra (més endavant adaptada a la gran pantalla) In the Company of Men (1997), per la qual va rebre premis al Sundance Film Festival, als Independent Spirit Awards i al New York Film Critics Circle. Entre les seves obres teatrals podem destacar Bash: Latter-Day Plays (Excés; 1999), The Shape of Things (La forma de les coses; 2001), Fat Pig (Gorda; 2004), Reasons to Be Pretty (2008), In a Forest, Dark and Deep (2011) i All the Ways to Say I Love You (2016). Ha escrit i dirigit les pel·lícules Your Friends & Neighbors (1998), Possession (2002) (basada en la novel·la d’A. S. Byatt), The Shape of Things (2003) (basada en la seva obra del mateix títol), The Wicker Man (2006), Some Velvet Morning (2013) i Dirty Weekend (2015). També ha dirigit les pel·lícules Nurse Betty (2000), Lakeview Terrace (2008) i l’adaptació nord-americana de Death at a Funeral (2010). És el creador de les sèries de televisió Billy & Billie, escrivint i dirigint tots els capítols, i Van Helsing. Recentment ha produït, codirigit i coescrit The I-Land per a Netflix. També ha dirigit diversos capítols de sèries com Hell on Wheels o Billions.
L’admissió es farà segons valoració del currículum.
Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.
Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.
Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.