Històries Trans: noves maneres de representar l’arquetip Trans (Segona part)
Informació per inscripció i tallers: espaidebut@gmail.com
Com s’han representat fins ara els personatges Trans a la narrativa audiovisual? Ha arribat l’hora que ens ocupem de l’espai en què se’ns representa? I en aquest espai, hi ha lloc per als nostres cossos no binaris o es tracta només d’una estratègia més de màrqueting?
Seguint el fil del taller anterior, realitzarem un viatge des de Freaks, By Hook or by Crook, Tomboy o Tangerine, entre altres films, fins arribar a l’actual planter de personatges en sèries televisives como Sense8, Transparent, I love Dick o Better Things.
Per acabar, sortirem del marc de la narrativa tradicional per poder mirar més enllà i veure el fet trans fins i tot en llocs on, en un principi, teòricament no s’hi hauria pensat. Pel·lícules com Tríptico Elemental de España, de José Val del Omar, i The Passing, de Bill Viola, juntament amb les narratives de María Cañas i Boychild tancaran el taller.
Ian de la Rosa neix a Granada i creix a Níjar, Almeria. Es gradua en direcció cinematogràfica a l’ESCAC, Barcelona.
Amb el seu projecte de final de grau, un curtmetratge de ficció anomenat Víctor xx, ell i el seu equip són seleccionats dins la secció Cinefondation del Festival de Cannes i obtenen el tercer premi d’aquesta categoria.
Actualment, l’Ian treballa creant una sèrie de televisió, Finding Male, i en el guió del seu primer llargmetratge, Handu. També és coproductor del curtmetratge documental porque la sal de Cardozo Basteiro, coguionista de la web sèrie Esmorza amb mi 360º i s’està formant en la tècnica d’interpretació actoral Meisner.
Informació per inscripció i tallers: espaidebut@gmail.com