AMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry
De dimecres a dissabte, 20h
Diumenge, 18h
Dins del Cicle Terrors de la ciutat. Escenaris de conflicte i de por presentem, en col·laboració amb l’Institut del Teatre, un espectacle de Chokri Ben Chikha, creador i actor belga. Una proposta concebuda amb graduats de l’Escola d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre sobre els prejudicis i les pors col·lectives i la seva relació amb els mitjans de comunicació.
Sinopsi
Què fem amb persones que prenen decisions extremes que les col·loquen fora de la societat? Què en fem de les persones que són considerades un perill per a la societat quan es penedeixen de la seva tria i volen tornar? Els oferim una segona oportunitat o les oblidem?
AMNÈ(I)S(T)IA se submergeix en el passat col·lectiu i en la realitat sociopolítica precària actual: quina lliçó podem aprendre d’un període de la història en el qual la integració dels fanàtics era un tema candent? Podem treure conclusions a partir de l’amnistia tàcita (sense judici ni condemna) del franquisme, després de la dictadura de Franco i durant la transició? Com encarem el retorn a la societat civil de combatents radicalitzats a Daesh —ara que el califat s’està desintegrant? Hem d’oblidar i perdonar? Hi ha possibilitat de reconciliació? Quines són les conseqüències per a les famílies amb passat -i potser present- franquista? I per a les famílies dels partidaris de Daesh? Què passaria si les dues parts es trobessin cara a cara?
IT Teatre
IT Teatre és un projecte innovador i de recerca de l’Institut del Teatre, relacionat amb les tècniques i les estètiques més contemporànies, que permet als graduats i graduades de totes les especialitats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) un apropament pedagògic i professional a la realitat actual de l’espectacle.
El projecte IT Teatre neix el curs acadèmic 2016-2017 amb la voluntat de facilitar la inserció dels graduats i graduades de l’ESAD en la societat teatral. Entès com a darrer pas pedagògic i primer contacte amb la realitat de la professió, IT Teatre els ha de proporcionar l’oportunitat de participar en un procés creatiu i de producció complet. Aquest període d’aprenentatge i treball culmina amb l’estrena i representació en diversos teatres del circuit professional.
Aquest espectacle forma part de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta de Barcelona.
Text original: Chokri Ben Chikha, Marijke Pinoy, Dahlia Pessemiers, Erik-Ward Geerlings, Erwin Jans i Bert Gabriëls
Adaptació del text: Laura Batllori Rodrigo i Judit López Torras
Direcció: Chokri Ben Chikha
IT Teatre*
Graduats de direcció i dramatúrgia: Laura Teresa Batllori Rodrigo i Judit López Torras
Graduats d’interpretació: Jaume Forés Juliana, Eleazar Masdeu García, Tamara Ndong Bielo, Martina Pérez Vilarasau, Júlia Santacana Vall, Elena Santiago García, Joana Maria Sureda Matamalas, Martina Tresserra Pi i Omar Tubau Canut
Amb la col·laboració dels alumnes del Conservatori Professional de Dansa: Adam Albadalejo, Sergi Caseras, Aleix Colomer i Ton Puntí
Coreografia: Laura Neyskens
Escenografia i vestuari: Ramon Simó, amb la col·laboració dels graduats d’IT Teatre
Il·luminació: Carles Lucena i Paula Miranda
Espai sonor: Paula Miranda i Toni Suñé
Imatge: Èric de Gispert, Paula Miranda i Oriol Serra
Coordinació del projecte IT Teatre: Ramon Simó i Pepelú Guardiola
Assessorament dramatúrgic: Carles Batlle
IT Tècnica**
Equip tècnic de la gira (luminotècnia, so i maquinària escènica): Oriol Brusi Batllorim, Àlex Felip Cárdenas, Guillem R. Fernandez Samper, Lluc Martí Galmés i Daniel Pérez Recio
Coordinació del projecte IT Tècnica: Laura Gutiérrez
Tutor de la gira: Xavier Burzón
Una coproducció de l’Institut del Teatre, Temporada Alta i Action Zoo Humain amb la col·laboració del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET), Sala Beckett, KASK/Faculty of Fine Arts/University College Ghent
*El projecte pedagògic IT Teatre ofereix als graduats en arts escèniques de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre, com a part última de la seva formació, la possibilitat de treballar en una creació artística professional vinculada a les formes contemporànies de l’espectacle i la seva representació en teatres públics o privats del circuit habitual d’exhibició.
** El projecte pedagògic IT Tècnica ofereix als graduats de l’ESTAE i a persones que hagin assolit cicles formatius de grau superior d’Imatge i so la possibilitat de dur a terme la gestió tècnica de diferents projectes artístics o participar en gires professionals de peces escèniques de teatre, dansa o òpera.