Companyia ATRESBANDES

Mònica Almirall Batet, Miquel Segovia Garrell i Albert Pérez Hidalgo formen la companyia ATRESBANDES. Si bé és difícil catalogar la seva feina, tots els seus treballs sí que tenen un tret en comú: advocar per un teatre experimental on el procés d’investigació és fonamental. Des del 2011, han desenvolupat una trajectòria eclèctica amb espectacles de diferents formats i temàtiques. Els seus tres primers treballs (Solfatara, Locus Amoenus i All in) formen una mena de trilogia sobre l’individu i les diferents formes que troba per expressar (o no) el seu interior. Aquestes tres primeres peces s’han pogut veure en diferents teatres i festivals d’Europa, com el Teatre Rond Point de París, el Piccolo de Milà o el Be Festival de Birmingham, on Solfatara va guanyar el premi del públic i el premi a la millor obra.

A partir de 2017 ATRESBANDES comença una nova etapa que es veurà marcada per la col·laboració amb altres col·lectius d’arts en viu. L’últim sopar és una col·laboració amb la companyia belga-anglesa Reckless Sleepers (Festival FIOT de Carballo i Sala Hiroshima, 2018). Coda és un collage escènic que gira al voltant de la vida i l’obra de Dmitri Xostakóvitx amb la música del Quartet Brossa (Teatre Grec, 2019). Última Thule és una peça de dansa creada per a HOTEL – Col·lectiu Escènic (Teatre Nacional de Catalunya, 2019). I per últim, It don’t Worry Me, en complicitat amb el duo format per Bertrand Lesca i Nasi Voutsas, va ser estrenada al Teatre Lliure el gener del 2020.

En paral·lel al treball de creació, la companyia també imparteix tallers d’arts escèniques en què comparteix les eines de creació que fa servir en els seus treballs. Els tallers sempre estan vinculats al moment creatiu de la companyia i tenen l’objectiu d’obrir la sala d’assaig per compartir maneres de fer davant de l’abisme de l’espai en buit.

Una altra activitat paral·lela a la creació de peces escèniques ha sigut el comissariat del projecte CROQUIS a Barcelona. Del 2014 al 2017 la companyia va impulsar, juntament amb la Sala Beckett i el Centre Cívic Can Felipa, una mostra de treballs escènics en fase de creació. L’objectiu del projecte era proporcionar un espai als artistes de les arts en viu que volguessin compartir esbossos, idees o experiments del treball creatiu amb un públic que de manera anònima i per escrit podia expressar els seus pensaments respecte al que acabava de veure. El projecte va rebre el premi Injuve l’any 2014.