Eva Hibernia
La dramaturga Eva Hibernia, guanyadora d’una de les beques Carme Montoriol de la darrera edició, vindrà a la Sala Beckett per fer ús del Club d’Autors, un espai de treball a l’abast dels creadors i creadores on poder escriure tranquil·lament o proposar l’activitat que prefereixin.
L’autora
Eva Hibernia
(Logronyo, 1973)
Eva Hibernia és llicenciada en l’especialitat de Dramatúrgia per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Madrid. A més a més, va cursar el Doctorat en Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, dirigit pel filòsof Eugenio Trías. També ha continuat la seva formació de la mà d’autors com Fabrice Melquiot, Javier Daulte, José Sanchis Sinisterra o Marco Antonio de la Parra, entre d’altres.
Com a escriptora conrea el teatre, la poesia, la narrativa i l’assaig.
Autora d’una trentena de textos (www.contextoteatral.com), aquesta tardor estrena el seu text Victorina (Antígona, 2022) al Teatre Akadèmia, a més de publicar el seus textos Verde Rabia i La Carrera (Antígona, 2023).
Les seves obres han estat traduïdes a l’alemany, l’anglès, el francès, el grec, el portuguès, l’italià i el català. A més de textos originals, ha treballat les dramatúrgies i versions de textos clàssics, entre els quals destaca L’Avar de Molière per a teatre d’objectes, muntatge que continua de gira després de 17 anys recollint premis i mencions.
Els seus textos teatrals i produccions han pogut veure’s en espais com ara el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatro Español, la Sala Beckett, la Sala Cuarta Pared i a diferents festivals i escenaris d’àmbit nacional i internacional (Alemanya, França, Brasil, Argentina, Colòmbia, Grècia i Itàlia).
Va ser autora resident del programa T6 d’autoria contemporània durant 3 temporades al Teatre Nacional de Catalunya. També ha format part de les beques de creació de la Comunidad de Madrid i del programa de creació contemporània Magalia. Recentment ha obtingut la beca Carme Montoriol (2022) i la Beca de Creació de la Generalitat de Catalunya (2021).
La seva obra, tant pel que fa a la dramatúrgia com a la posada en escena, ha estat reconeguda amb diversos premis i reconeixements: Accèssit al Premio Nacional Marqués de Bradomín 1997 per El Arponero Herido por el Tiempo, Accèssit al Premio Nacional SGAE 2005 per Fuso Negro, Menció Especial del Premi Escena Contemporània 2006 per La Sal, Premi Max Revelació per Catalunya i Premi de la Crítica a la millor il·luminació per La América de Edward Hopper, Finalista al Premi Born per Los Viejos Maestros i Premi de Literatura Infantil Hospital San Joan de Déu 2015 per Ratlles Blaves.